субота, 10. јул 2010.

VIDEOSEX - Videosex' 84


VIDEOSEX "Videosex' 84"
(RTV Slovenija) 2009./1984.

CD

Electro pop - SLOVENIA









Tokom prošle, 2009-e godine, na slovenačkom tržištu pojavilo se reizdanje debi albuma poznatog sastava Videosex. Da se podsetimo, grupa predvođena Iztokom Turkom i pevačicom Anjom Rupel, na svoj način suočila se tokom ne tako duge karijere sa izazovom electro pop tendencija koje su dolazile sa britanske scene. Prema Videosexu su postojale velike simpatije na tadašnjoj jugoslovenskoj sceni, a njihova popularnost bila je prisutna, uglavnom, ujednačeno na svim teritorijama nekadašnjih zajedničkih prostora. Tako je bilo bar na početku, odnosno u prvoj fazi karijere, a donekle je promenjeno nakon realizacije mini LP-a "Svet je zopet' mlad".

"Videosex' 84" bio je prvi album od kojeg je tadašnja javnost puno očekivala, jer je grupa pre izlaska izdanja već bila dovoljno medijski prisutna. Ali, sama muzika koja se mogla čuti, nije u potpunosti zadovoljila ukuse masa i tadašnje kritičke javnosti. Videosex nisu imali "daha" da muziku sa izdanja "izguraju" u jednako ubedljivom maniru, te je deo materijala uspeo više da zadovolji, dok se drugi može smatrati manje kvalitetnim. Ćini se da je u određenoj meri takođe nedostajalo ideja, i da ponuđena rešenja nisu išla u korak sa medijskom ubedljivošću.

CD je u potpunosti preslikani remake LP-a, bez bonusa, bez dodatnih tekstualnih priloga i sa prilično neinventivnim remixom. "Videosex' 84" svakako predstavlja značajan dokument vremena kako je sve to izgledalo tokom prve polovine 80-tih, takođe kao i zvaničan diskografski početak benda, ali se moglo više uraditi na poboljšanju tehničkih detalja.


Ocena: 6,5 / 10
www.rtvslo.si/zkpprodaja


Нема коментара:

Постави коментар