субота, 10. јул 2010.

DAVOR MATOSEVIC - Always Be Good To Your Enemies


DAVOR MATOŠEVIĆ "Always Be Good To Your Enemies"
(Croatia Records) 2010.
- Advanced Copy -
4 track Promo Maxi Single CD

Acoustic / indie (singer / songwriter) - BiH








Post 2000-te su pokazale da na regionalnim muzičkim prostorima egzistira veoma mali broj novih songwritera koji se na ozbiljan način odnose prema vlastitom muzičkom nasleđu i izboru. Davor Matošević, mladi umetnik iz Tuzle, sigurno svojim primerom pokazuje da postoje pozitivni izuzeci.

Krajem prošle (2009.) godine na neki način je finalizovao svoje "Demo" ideje, snimivši u studiju "Croatia Recordsa" 4 songa, koja se nalaze na njegovom Promo Maxi Single CD-u, koji bi, ako stvari budu tekle po planu, trebao predstavljati diskografsku uvertiru pred izlazak njegovog prvog full-length ostvarenja.

Na "Always Be Good To Your Enemies" se nalaze 4 numere - "Footsteps", "Colors", "The Truth", "We (Something For Us)", sličnog izvođačkog intenziteta, izražajne forme i ono što je najvažnije, jakih emocija. Emotivnost u načinu interpretacije, kao i isti takav pristup prema temama koje obrađuje, predstavljaju važan adut Davorovog izraza prema kojima se njegov autorski i vokalni stil prepoznaju.

U muzičkom smislu, Davor je na neki svoj način uspeo da poveže pristup prepoznat sa Britanske scene post 90-tih, sa USA post 60's autorskim songwriting izazovima. Mora se priznati da je to jedan vrlo interesantan miks, koji se i na svetskoj sceni retko može čuti. Davor je, takođe, kreator specifične atmosfere u svojim songovima, pri čemu pomenuta emotivnost odnosi prevagu nad drugim tehničkim i izvođačkim detaljima.

Vrlo autentično, u vokalnom smislu, Davor tretira "prostor" u pesmama, i morate biti vrlo skoncentrisani dok preslušavate njegov muzički opus. No, na kraju, sigurno nećete ni najmanje biti razočarani. Davor je interpretator koji će, ako mu dozvolite, sigurno dopreti do vašeg srca, a takođe je i autor u čiju izglednu budućnost ne treba sumnjati.


Ocena: 8,5 / 10
www.myspace.com/davormatosevic
www.youtube.com/davormatosevic

Нема коментара:

Постави коментар