субота, 10. јул 2010.

UROS RAKOVEC TRIO - Poganjki / Seedlings


UROŠ RAKOVEC TRIO "Poganjki / Seedlings"
(Jazz & Blues Records) 2009

CD - SLOVENIA / CROATIA

Acoustic jazz / jazz
Karijera gitariste Uroša Rakovca u kontinuitetu traje respektabilan vremenski period. Svirao je u mnogim sastavima, pisao muziku za pozorište i film, participirao u brojnim nacionalnim i internacionalnim projektima. Školovan je muzičar i vlasnik brojnih priznanja i nagrada.

Sa triom u kojem su još kontrabasista Žiga Golob i bubnjar Kruno Levačić, krajem 2008-e godine snima materijal za album "Poganjki / Seedlings", kojeg tokom 2009. godine objavljuje izdavačka kuća "Jazz & Blues Records". Na neki svoj autorski način, Rakovec "istražuje" muziku Renesanse. Kroz 10 njegovih radova / tema prepliću se interesantna sviračka rešenja i muzičke asocijacije. Rakovec svira akustičnu i klasičnu gitaru.


Postavljeni songovi / komadi sastavljeni su iz više međusobno nekompatabilnih delova / poglavlja, u kojima je na trenutke teško prepoznati gde se nalazi linija između postavljenih tema i improvizatorskih pasaža. Rakovec je lirićan gitarista i uspeo je da ponudi originalno izvođačko i autorsko ostvarenje.

I pored složenih sviračkih delova, album je vrlo prijatan za slušanje, pa čak i opuštanje. Reč je o ekspresivnom ostvarenju, koje zaslužuje pažnju javnosti i publike.


Ocena: 8,5 / 10
www.jazzandbluesweb.com

Нема коментара:

Постави коментар