субота, 10. јул 2010.

MULTIETNICKA ATRAKCIJA - Multietnicka atrakcija


MULTIETNIČKA ATRAKCIJA "Multietnička atrakcija"
(Digimedia / Odličan Hrčak) 2009.
CD - SERBIA

Post new wave / alter / drum & bass

Beogradski dvojac Multietnicka Atrakcija nedavno je objavio svoj debitantski, istoimeni album. Poznavaoci beogradskih klupskih desavanja upoznati su sa radom benda, koji je svoju aktivnost u poslednje vreme intenzivirao po gradskim klupskim prostorima, a pobednici su i proslogodisnjeg pulskog "Art & Music" festivala. Multietnicka Atrakcija u izrazajnom smislu kombinuju post new wave idiome, alter varijante i drum & bass psihologiju.

Tokom prvog preslusavanja njihovog materijala moze se steci utisak da su dobrim delom "zaglavljeni" u neku retro pricu, a ruku na srce, u realizatorskom smislu se ne mogu izbeci i evidentni 80's uticaji. Odredjena poredjenja sa ovdasnjim instrumentalistickim "blizancima", Disciplinom Kicme, novosadskom Bastom, ili hrvatskim sastavom OBAD (Only Bass And Drums), svakako stoje, ali koncept Multietnicke Atrakcije je nesto drugaciji.

Pozitivno u njihovom pristupu je "kapiranje" sadasnjeg trenutka, i oni jesu akt koji je nastao i radi u post 2000-tim. Tekstovi imaju dozu humora koji na adekvatan nacin cesto uspeva da "razbije" zamke svirackog zamora ili bolje receno izvodjacki ponavljajucih fraza. Produkcija albuma je na svom mestu i ide u prilog tezi kako Multietnicka Atrakcija prihvata "standarde" sadasnjeg trenutka. Beogradski tandem svojim diskografskim debijem moze biti zadovoljan i videcemo koliko ce dolazeca promocija izdanja pomoci njihovoj daljoj afirmaciji...


Ocena: 7,5 / 10
www.myspace.com/multietnickaatrakcija

www.digimedia.com

www.odlicanhrcak.com


Нема коментара:

Постави коментар