субота, 10. јул 2010.

RICH BITCH - Deset - Ten


RICH BITCH "Deset - Ten"
(BS Production) 2010.
CD - SERBIA
Funk / soul / popSastav Rich Bitch osnovala su braca Bogdanovic - Bogdan (vokal, udaraljke) i Boris (bas gitara), u Somboru, sada daleke, 1998. godine. Grupa je tokom prethodnih godina prosla dosta toga i moze se reci da im je tok karijere imao i ima odredjeni intenzitet bogat dogadjajima i desavanjima. Ipak, objavili su, zajedno sa aktuelnim, samo dva albumska izdanja. Prvi, "Funkreas" ( PGP RTS, 2004 ) puno je obecavao i pred bendom je stojala kako-tako izglednija buducnost. Relativna prisustnost u medijima, ali i njihovo pojavljivanje na brojnim zajednickim manifestacijama, pa i koketiranje sa estradnim varijantama, ipak, na kraju nisu po njih same doneli ocekivane rezultate. Bend se menjao, dopunjavao,a poslednji period svoj rad tesno vezuju uz pevacicu Tanju Jovicevic, sa kojom uzivo nastupa po klupskim prostorima sirom regiona. I moze se reci sa razlogom, njihov soul / funk show privlaci paznju publike.

"Deset - Ten", drugi po redu album, objavljen je tokom prosle, 2009. godine za "City Records", i u medijskom smislu prosao je nezapazeno, i po sam sastav ispod verovatno svih ocekivanja. Zna se da "City Records" za ovakve aktere koji se vise sticajem okolnosti nadju u izdavackom katalogu, obraca mnogo manje paznje no na tkzv. ekskluzivce, ali izgleda da je jednostavnim recnikom kazano, album samo objavljen, i kud koji mili moji. Sa svoje strane, grupa se potrudila da na ozbiljan nacin slusaocima priredi svoje vidjenje funk / soul / pop price.

Pesme su obojene bogatim i koloritnim zvukom, gde vaznu ulogu ima duvacka sekcija (truba i sax). Melodicnost i pop pastiche obiluju materijalom, kojeg svojim prisustvom na nekoliko numera obogacuje pomenuta Tanja Jovicevic. Nekoliko pesama pleni paznju - "Pruzi meni ruke", koja postaje vaznim koncertnim adutom, "Cekali smo", "Palim kuci za Sombor", ali slusljivost predstavlja generalno adut grupe. Ima na izdanju i gospel izleta, a produkcija je postavljena tako da pop dimenzija u krajnjoj finalizaciji ima blagu prednost nad ostalim stilsko-zanrovskim detaljima.

"Deset - Ten" je album koji potvrdjuje muzicko-izvodjacki napredak grupe. Problem Rich Bitcha nalazi se na jednoj drugoj strani, i on je izrazen tako, da bend do sada nije uspeo na najbolji moguci nacin da predstavi sebe publici, u smislu nazovimo to nekakve licne karte ili relevantnije identifikacije. Naime, njihovo pomenuto koketiranje sa estradom, izvodjacko "svastarenje", takodje izrazeno u jednom periodu, kod publike naviknute na samo ad hoc informacije, moze dovesti i dovodi do odredjenog stepena zbunjenosti. Ali, i na njima samima je da se sa tim problemom suoce, i da ga rese. Potencijal, talenat i rastuci kvalitet su potvrdjeni i na njihovom aktuelnom, drugom albumu...


Ocena: 8 / 10
www.cityrecords.co.rs

Нема коментара:

Постави коментар