четвртак, 15. јул 2010.

DON MENTONY BAND - The Best Of V Zivo


DON MENTONY BAND
" The Best Of V Živo "
( RTV Slovenia ) 2010.
2CD - SLOVENIA Rock/ rhythm and blues






Na slovenačkom tržištu nedavno se pojavio dvostruki koncertni CD sastava Don Mentony Band, realizovan nakon desetogodišnje diskografske pauze.
To je inače 11-to po redu izdanje benda, koje predvodi frontman i autor Jan Zmazek-Žan.Svoje debitantsko izdanje grupa je objavila još davne 1988-e godine, a materijal se tada pojavio u formi kasete. Grupa je prošla dosta toga, a za samu slovenačku muzičku scenu njihov značaj je velik.
Don Mentony Band su na svoj način kroz formu rocka/ rhythm and bluesa/ bluesa, te umerenog i skrivenog popa pričali svoju priču, često na opor, ali isto tako i ironičan način, ponekad neobavezujući, ponekad su njihove pesme bile obeležene cinizmom. Materijal za pomenuti dvostruki set je snimljen 5-tog Juna 2009-e godine u " Studiju 14 Radio Slovenije ". 22 numere su se našle ovde, koje bend na ležeran, ali isto tako iskusan način interpretira i izvodi. Očekivano dominira vokalna uloga Žana Zmazeka, koju sastav sa svoje strane svirački veoma ubedljivo podupire.. Sami songovi su izuzetno prijatni za slušanje, i jedan istorijski presek karijere je predstavljen na relevantan način. Sigurno da preslušavajući ih u koncertnoj formi, muzika Don Mentony Banda dobija na jednoj potpunijoj slici i dimenziji. Ostaje žaljenje što najviše zbog jezićke barijere, njihova karijera praktučno nije uspela ni u blažoj formi da se promoviše na drugim Ex-Yu, neslovenačkim prostorima.

Ocena : 8 / 10

Нема коментара:

Постави коментар