субота, 28. август 2010.

NUDE - Live


NUDE " Live "
( RTV Slovenia ) 2010.

CD - SLOVENIA

Rock/pop









Nude su sastav iz Celja koji traje već 17 godina u kontinuitetu, i jedan su od onih aktera tamošnje scene čuiji su status i popularnost na nacionalnoj razini, na zavidnom nivou. Objavili su 7 albuma, imaju respektabilno fan sledbeništvo, i jedan od najlepših web portala ( kada govorimo o sastavima i njihovim web stranicama ) u odnosu na brojne grupe slične izvođačke tradicije. Nude su u muzičkom smislu na terenu mainstream varijante rock/popa, naslonjenog na 80-te i 90-te godine. Pop dimenzija odnosi blagu prevagu nad rock elementima, a snažna melodičnost takođe karakteriše pesme koje sastav izvodi.Koncertni album je snimljen u " Studiu 14 Radio Slovenie" , bend se predstavio sa 16 numera, vrlo studiozno pripremljenih i izvedenih, tehnički realizovanih na izraženo respektabilnom nivou.
Nude su u muzičkom smislu veoma slušljiv bend, njihove pesme su prihvatljive i jasne, a vrlo izraženo oslanjanje na 80-te i 90-te godine u određenim segmentima može da pokaže kako je u svojim početnim fazama sastav imao uzore u grupama kao što su : Big Country, U 2, ili Simple Minds, no vremenom je stvoren autohton sound sa kojim se sastav uspešno predstavljao na svojim studijskim ostvarenjima.
" Live" je slušljivo i prijemčivo ostvarenje, koje sa druge strane otkriva i problem koji postoji u samoj realizaciji pesama i interpretaciji benda, primetan, kada u kontinuitetu kao na pokretnoj traci teče sama muzika. A taj problem postoji u manjku izvođačke energije, i blagoj " dosadi", koju "diktiraju" uglavnom neintersantni aranžmani određenih songova. No, naravno teško je sve i svakoga zadovoljiti. Kao preporuku za češća preslušavanja spomenuo bih numeru " Pozabi", koja i u ovakvoj koncertnoj varijanti zvuči prilično ubedljivo.

Ocena : 7 / 10
C / o : www.nudeband.com

www.myspace.com/rocknude

www.rtvslo.si/zkpprodaja


Нема коментара:

Постави коментар