уторак, 31. август 2010.

NADIMAC - Drzavni neprijatelj broj kec


NADIMAC "Državni neprijatelj broj kec" (Area Death Productions) 2009.
CD
- SERBIA Thrash metal / crossover

Beogradski thrasheri, Nadimac, docekali su krajem prosle, 2009. godine internacionalno izdanje. Njihov aktuelni, a ujedno i debitantski full-length objavljuje kineska kuca "Area Death Productions". Momci su od izdavaca dobili luksuzno izdanje sa bogatim bookletom, te propratnim tekstovima pesama na srpskom, engleskom i kineskom jeziku. Sto se samog materijala tice, momci nastavljaju tamo gde se stalo sa EP-em "Metal je rat", i tu neke nove specijalne mudrosti - nema.
Na saljiv i neozbiljan nacin sa vrcavim i prirodno "otkacenim" tekstovima, Nadimac kroz thrash metal formu dodiruju i druge crossover tendencije. Prisutna je u njihovom pristupu punk energija, kao i hard core psihologija. Nadimac jesu neozbiljni, ali su u vecoj meri dovoljno origanalni, iako nacin "izrazavanja" ima dosta preuzetog od psihologije sastava kao sto su Bombarder ili SMF, sto je bilo evidentno vec na njihovim prvim snimcima. Odredjene nedostatke popunjavaju pomenutom mladalackom energijom i izvodjackom ubedljivoscu, iako im sam sviracko-zanatsko-tehnicki deo ne predstavlja jacu stranu. Ali, to kod njih i nije toliko vazno.
"Drzavni neprijatelj broj kec" je album sa deset ujednacenih songova, od kojih bi zbog veoma zabavnog teksta izdvojio, te preporucio drugim potencijalnim slusaocima, dve numere: "Dlake na sapunu " i "Usro si motku".

Ocena: 7 / 10
www.areadeath.net

www.myspace.com/nadimacbend


Нема коментара:

Постави коментар