уторак, 31. август 2010.

B.(O).K. - Hello Sick People And Their Loved Ones


B.(O).K. "Hello Sick People And Their Loved Ones" (Akupunktura Sound) 2009.
CD-R
- SERBIA
Punk / electro / alter / no wave


Iza projekta i izdanja B.(O).K. stoji, glavom bez brade, pevacica, tekstopisac i autor - Branislava - Gaca Kostic. Ona je, inace, kontinuirano prisutna na lokalnoj (kraljevackoj) i sire srpskoj underground (punk) sceni i njeno ucestvovanje na vise projekata u "communityju" je za svaki respekt i hvalu. Takodje, pevacica je sastava No Choice i autor svojih knjiga i fanzina.
"Hello Sick People..." je izlazak u sfere svojevrsnog eksperimenta, bar kada je rec o muzickoj varijanti, jer su pored ocekivane punk forme, u igri i razni soundscapeovi kroz koje se preplicu electro / alter varijante, no wave iskoraci i jos dosta toga izmedju.
U tekstualnom smilsu, Gaca je ocekivano na svom terenu, dakle, iskrenost je kao i uvek u prvom planu. Ona i dalje na svoj nacin realisticno, na momente i previse jasno (bolno) interpretira relacije u vlastitom okruzenju. Socijalni i drustveni odnosi su u prvom planu i emotivno i bez uvijanja Gaca "ispravlja" i ukazuje na razne probleme i nerazumevanja sredine u kojoj zivi, deluje i stvara.
Pretpostavljam da je za same aktere, u pomenutom muzickom smislu, ovo izdanje neka vrsta testa. Svakako intersantnog, bez obzira na slusalacke afinitete potencijalnog konzumenta.

Ocena: 7 / 10
www.myspace.com/biokej


Нема коментара:

Постави коментар