уторак, 31. август 2010.

ART DILER - Miris jeseni


ART DILER "Miris jeseni"
(PGP RTS ) 2009.

CD - SERBIA

Melodic hard rock / melodic rock

Sastav iz Petrovca na Mlavi, Art Diler, spada u one aktove kojima mnogi prognoziraju lepu buducnost na novijoj srpskoj muzickoj sceni. Postoje od 2006. godine, a tokom ne tako dugog perioda egzistiranja, izborili su se za respektabilan status i mesto pod suncem. Odrzali su za ovdasnje uslove prilican broj koncerata, a veliku pomoc imali su od strane Vlade Jankovica - Dzeta i Olge Kepbdzije (Radio Beograd 202) koji su im puno pomogli u promotivnom smislu.
Art Diler su koncertno ubedljiv sastav, a njihov izraz se oslanja na 80's varijantu melodic hard rocka, sa vrlo jasnim melodic rock prikljuccima. Na momente takodje podsecaju na jedan ovdasnji uspesan, zanrovski slican bend, a to su kragujevacki Osvajaci. Dakle, sastav je na terenu one muzicke forme, koja bar u Srbiji ima veliki broj potencijalnih pristalica. Pesme, logicno, pevaju na maternjem jeziku, a tekstovi su jednostavni, lako prihvatljivi i u uglavnom govore o emotivnim musko-zenskim relacijama.

"PGP RTS" je izdavac njihovog debi albuma, na kojem se naslo 10 pesama. One su i ranije dobile svoju formu i oblik na koncertnim nastupima i bend je uglavnom pre ulaska u studio znao sta zeli. Pesme su uglavnom uradjene u srednjem tempu, ali ima i nekoliko polu-balada i par cistih laganijih numera. Vecina materijala je pogodna za radijska emitovanja i pesme su im uglavnom prijemcive prosecnom slusalackom uhu.
I pored, uglavnom dobro polozenog ispita koji se zove realizacija prvog albuma, na jedan manje uspesan elemenat moram da ukazem, a on se odnosi na produkciju. Produkcija je, nazalost, nedovoljno ubedljiva, nisu adekvatno izvuceni vokali, a i sam odnos izmedju pevackog i svirackog dela je manje inventivan nego sto je to trebalo biti. Ali, nazovimo to, ovoga puta studijskim neiskustvom.
Ostali detalji su uradjeni tako da bend sa njima moze biti zadovoljan. Art Diler sigurno prilicno obecavaju i imaju potencijala, ali je takodje jos uvek nedovoljno vidljivo da li ce i promocija CD-a biti adekvatna njihovim trenutnim potrebama. Pristalice melodicnog hard rocka imaju razloga za zadovoljstvo i "Miris jeseni" je album na kojem mogu naci dovoljno interesantnih i vrlo slusljivih mesta.

Ocena: 8 / 10
www.artdiler.com


Нема коментара:

Постави коментар