среда, 6. октобар 2010.

QUASARR - Propaganda


QUASARR " Propaganda "
( MenArt / DOP / Multimedia ) 2010.

CD

Art pop / electro pop - CROATIA










Quasarr su riječki sastav, aktivan od 2000-e godine. Tokm dekade delovanja stekli su u samoj Hrvatskoj određena priznanja, a " Propaganda " predstavlja njihov drugi po redu diskografski iskorak. Tandem Filip Frank ( gitara, programiranje, orkestracije ) i Boris Štok ( vokal, tekstovi ) čine kreativnu okosnicu grupe, koja se muzički i kreativno oslanja na postulate electro i art popa. Quasarr su autorski prilično inficirani 80-tim godinama, takođe i ovdašnjim novim talasom, a samo vokaliziranje pomenutog Borisa Štoka, prilično asocira na Massimo Savićev i Urbanov način interpretacije.
Tehnički i produkcijski Quasarr su se predstavili kao vrlo ozbiljan sastav, koji unutar electro pop tendencija pokušava da pronađe formulu, koja će u isto vreme otkriti njihove kreativne mogućnosti, ali i približiti samo muziku / poruku slušalačkom auditorijumu. Pesme su im veoima melodične i slušljive, i ono što je za pohvalu ,gotovo kompletan materijal karakteriše pomenuti kvalitet. Ali, sa druge strane mora se istini pogledati u oči, i reći da sama originalnost, kako autorska pa takođe i izvođačka, ne predstavlja jaču stranu grupe. Isto tako, čini se da je preopterećenost stilskim manirizmom upravo onemogućila ulazak većeg obima izvođačko- autorske autentičnosti. Ipak, tehnički i produkcijski elementi prilagođeni su standardima današnjeg vremena, i ono što na kraju predstavlja njihov važan adut, same pesme su izuzetno prihvatljive i slušljive. Po sam bend, to na kraju i jeste njihovo najjače oružje.

Ocena : 7 / 10
C / o : www.quasarr.com

www.menart.hr


1 коментар:

  1. - Quasarr (HR) - Propaganda (Recenzija CD-a + video) - http://www.barikada.com/bb_lokner/ex_yu_prostor10/2010-10-06_quasarr.php

    ОдговориИзбриши