недеља, 17. октобар 2010.

IRENA BLAGOJEVIC - Jutro bez ljubavi


IRENA BLAGOJEVIĆ " Jutro bez ljubavi "
( Multimedia Records ) 2010.

CD

Jazz pop / soul - SERBIA













Muzičke aktivnosti Irene Blagojević datiraju od 2000-e godine. Diplomirala je flautu, gradivši karijeru i u pravcu klasične muzike, paralelno radeći kao profesor / pedagog . Poznavaocima beogradskih klupskih dešavanja poznata je njena saradnja sa sastavima Kalkuta i Balkan Express. Od 2008-e godine donosi odluku o pokretanju solo karijere, a nedavno dugo pripremani debi album ugledao je svetlo dana.
" Jutro bez ljubavi" je luksuzno upakovan i dizajniran digi CD, opremljen sa 22-anim ilustrovanim bookletom, bogatog umetničkim reprodukcijama i tekstovima. CD objavljuje " Multimedia" records, a učešće na izdanju imala je većim delom i reprezentativna beogradska studijska ekipa muzičara, takođe i njenih prijatelja / saradnika. " Jutro bez ljubavi" predstavlja Irenu Blagojević prevashodno kao interpretatora, delom aranžera i delom kompozitora muzike koja se ovde našla. Poseduje širok, raskošan vokal, a vrlo emotivan način interpretacije karakteriše generalno njen pristup. Prisutni materijal je urađen u jazziranoj i soul-iranoj varijanti, gde sama Irenina vokalna milozvučnost definiše strukturu songova.
Pesme su uglavnom mirnijeg i laganijeg tempa, gde do izražaja dolaze i svirački " istupi" muzičara koji su učestvovali u realizaciji materijala.
" Jutro bez ljubavi" sadrži fino upakovani i postavljeni materijal, prihvatljiv za slušanje i iz nekog tkzv. drugog plana, ili uz sate odmora.
Ipak,najveća mana je nedostatak energije, ali i izvođačke spontanosti, što u dobroj meri amortizuje krajnju " prohodnost" samih pesama.
Moguće je da će Irena i njeni saradnici ovaj " problem" rešiti bezbolnije već na sledećem albumu. Treba takođe pohvaliti kompletnu tehničku realizaciju samog izdanja, koja je za svaki respekt.

Ocena : 7 / 10
C / o : www.multimediarec.rs

www.irenablagojevic.com



Нема коментара:

Постави коментар