недеља, 24. октобар 2010.

ANGEL OF FIRE - Lift Your Flames


ANGEL OF FIRE " Lift Your Flames "
( Maestro ) 2010.

CD - CROATIA

Gothic/gothic rock/gothic metal











Zagrebački sastav Angel Of Fire aktivan je na hrvatskoj scen od 2007-e godine. Tokom dosadašnjeg dela kratkotrajne karijere istakli su se zavidnim profesionalizmom, a u svojim redovima imaju devojku koja svira gitaru i zove se Magdalena Loborec, kao i 10-to godišnjeg bubnjara Vlada Vučetu. Tokom maja meseca ove 2010-e godine objavljuju album naziva " Lift Your Flame" , na kojem se našlo 12 songova izvedenih na engleskom jeziku. Sama tehnička opremljenost izdanja zaslužuje svaku pohvalu a CD prati i ilustrovani, bogat informacijama booklet od 16 strana.
U izražajnom smislu, iako to možda njihov modni styling drugačije nagoveštava ,najviše su na terenu gothic pravca, koji je ukombinovan sa gothic rock elementima, i manje gothic metal dodacima. Više asociraju na sastave koji su se na evropskoj sceni pojavili tokom prve polovine 80-tih godina, i čini mi se da i sama produkcija izdanja naginje ka nekoj možda i nenamerno postavljenoj retro priči. Ipak, ne treba zagrebački sastav tretirati kao retro akt, jer oni to nisu, evidentno je da način tretiranja aranžmanskih rešenja komunicira sa sadašnjim trenutkom.
U izvođačkom smislu uspeli su da vešto izbalansiraju odnos između vokalnih i sviračkih delova, što često ne uspeva brojnim aktovima na svojim prvim izdanjima. " Lift Your Flames" predstavlja sasvim solidan debi, a preporuke za češća emitovanja mogu biti druga i treća numera sa izdanja - " Nightwalker" i " Stoneflower".

Ocena : 7,5 / 10
C / o : www.angeloffire.org

www.myspace.com/bandangeloffire

Нема коментара:

Постави коментар