четвртак, 14. октобар 2010.

GORAN ZIVANOVIC - Gramofonske price


GORAN ŽIVANOVIĆ " Gramofonske priče "
( Liber )

Knjiga
















Goran Živanović je dugogodišnji muzički pregalac, radio voditelj, i u svojoj emisji na " Radio Požegi " gde živi i radi tokom godina ugošćavao je brojna znana i ona manje znana imena iz muzičkog sveta ne samo iz Srbije, već i regiona. Emisija koju je svojevremeno preneo iz gradića Kosjerića i tamošnje radio stanice, poznata je i van lokalnih okvira, a sam Živanović čest je akter i organizator brojnih muzičkih i generalno kulturnih dešavanja u svom gradu. Kao dugogodišnji kolekcionar, što vinilnih izdanja, što CD-a, a posebno knjiga sa muzićkim prefiksom, i ujedno veoma dobar poznavalac ovdašnjih rock prilika, svoje dugogodišnje iskustvo " pretočio " je u knjigu gde putem forme intervjua predstavlja brojne važne ličnosti i aktere uglavnom Ex-Yu scene 60-tih i 70-tih gpodina, ( i malo šire ). Na njegova pitanja odgovarali su između ostalih :
Branko Marušić Čutura, Zoran Simjanović, Nikola Karaklajić, Robert Nemeček, Dado Topić, Siniša Škarica, Vedran Božić, Josip Boček, Žare Stanković, Žika Jelić, Kornelije Kovač, Bodan Arsovski, Slobodan Pajić i Stevo Radović, Branislav Stanković Oskar, Bruno Langer, Miodrag Bata Kostić, Ljuba Ninković... Razgovori sa pomenutim akterima dotiču teme iz njihove bogate što muzičke, što životne karijere, a sam autor uspeo je da iz svojih gostiju, ovde prisutnih intervjuisanih akltera izvuće i neke esencijalne i važne detalje koje upotpunjuju sliku o ovdašnjoj muzičkoj prošlosti i tadašnjem stanju na " terenu". Živanović na prijatan i neposredan način komunicira sa svojim radijskim gostima, a oni mu " otvaraju " dušu, " isporučujući" i one izuzetno pikantne lične podatke koje opisuju neke davne događaje iz jednog danas sasvim drugačijeg ugla.
" Gramofonske priče", knjiga intervjua pomenutog Gorana Živanovića je izuzetno intersantno štivo, kako za analitičare i istoriografe ovdašnje muzičke scene, tako i za onu tkzv. ne freakovsku populaciju , jer će ovde pronaći puno zanimljivih i manje javnosti znanih detalja i podataka.

C / o : e-mail : gorangramofon@yahoo.com

1 коментар:

  1. - Goran Zivanovic (SRB) - Gramofonske price (Recenzija knjige) - http://www.barikada.com/svastara/2010/2010-10-14_goran_zivanovic_knjiga.php

    ОдговориИзбриши