субота, 16. октобар 2010.

DEJAN LAPANJA - Ni casa za preroke


DEJAN LAPANJA " Ni časa za preroke "
( Sedvex ) 2009.

CD - SLOVENIA

Songwritings/pop/rock












Multiinstrumentalista i kantautor Dejan Lapanja aktivan je već više od dekade na slovenačkoj muzičkoj sceni. Rođen je u Kranju 1981-e godine, a predvodio je / sarađivao u sastavima kao što su : Ulixes, Olivija, Projekt Mesto..Takođe je muzicirao i sa Andrej Šifrerom, Vladom Kreslinom, Zoranom Predinom, Laibachom.... " Ni časa za preroke" je njegovo debitantsko solo ostvarenje, objavljeno za " Sedvex" izdavačku kuću.
Gro stvari na albumu je Lapanja sam priredio / odsvirao, mada je imao i malu pomoć prijatelja. Takođe je bio i producent kompletnog materijala.
Lapanja je songwiter, tekstovi poseduju ličnu dimenziju, a sama muzika balansira između umerene varijante pop / rocka do jazziranijih tendencija. Pesme su uglavnom urađene u srednjem ili laganijem tempu, a do izražaja dolaze izvođačevi kvaliteti kao muzičara i aranžera.
Same pesme sadrže evidentne elemente slušljivosti, ali takođe nemaju izraženiji tkzv. hitoidni prefiks. U dobroj meri " Ni ćasa za preroke" album asocira na 70' s songwriterska izdanja, ali sa takođe vidljivim tipično slovenačkim začinom. Imam utisak da je na svom prvencu Lapanja više potvrdio svoje muzičarsko-izvođačke kvalitete, dok sa samiim pesmama nije ostvaren ni približno slično ubedljiv rezultat.

Ocena : 7/10

C / o : www.dejan-lapanja.com
www.myspace.com/dejanlapanja

www.sedvex.si


1 коментар:

  1. - Dejan Lapanja (SLO) - Ni casa za preroke (Recenzija CD-a + video) - http://www.barikada.com/bb_lokner/ex_yu_prostor10/2010-10-16_Dejan_Lapanja.php

    ОдговориИзбриши