среда, 01. септембар 2010.

HEAVEN RAIN - Far And Forever


HEAVEN RAIN "Far And Forever"
(Moonwolf Records) 2008.

CD - BOSNIA & HERZEGOVINA

Melodic / power metalHeaven Rain bi sigurno trebali biti nova velika nada banjalucke ne samo metal scene. Deluju u postavi kvinteta, a cine ga muzicari koji su imali i ranijeg iskustva. Tokom prosle (2008.) godine, snimili su i objavili album "Far And Forever", koji je uglavnom naisao na pozitivne recenzentske reakcije.
U osnovi, Heaven Rain su na terenu izuzetno melodicnog metala, ali sa jasnim power, kao i progressive uplivima. U zanatsko / tehnickom smislu, clanovi benda su se pokazali kao vrsni instrumentalisti, a u vecoj meri sam sound kao i aranzmanska resenja, bazirani su na zvuku klavijatura.
Na albumu se naslo 9 tema, vrlo dobrog kvaliteta, koje takodje prikazuju clanove benda kako su u poziciji da u tehnicko / realizatorskom smislu prihvate standarde ovog vremena. Ima u samoj postavci ovde cutih songova i AOR elemenata, mada se mora priznati da sadrzajnost samog autorskog opusa zasluzuje respekt.
"Far And Forever" je vise nego obecavajuce debitantsko izdanje banjaluckog sastava koje zasluzuje paznju javnosti orijentisane ka pomenutoj zanrovskoj formi.

Ocena: 8,5 / 10
www.myspace.com/heavenrain
www.monwolfrecords.com

Нема коментара:

Постави коментар