среда, 01. септембар 2010.

HARD TIME - Live In Jabuka


HARD TIME "Live In Jabuka"
(Croatia Records) 2008.
CD
- CROATIA
Hard rock


Krajem prosle, 2008. godine, poznati zagrebacki sastav, kada pricamo o hard i heavy tendencijama, Hard Time, objavio je svoj cetvrti po redu album, prvi snimljen "uzivo". Inace, bend deluje od 90-tih godina, poseduje odredjena zvanicna priznanja, a frontman, Pista, jednako je aktivan kako u promociji vlastitog benda, tako i, generalno, rock kulture u Hrvatskoj.
"Live In Jabuka" promovise grupu Hard Time u raspolozenoj i dobroj meri "spontanoj" atmosferi, gde su priredjene pesme, takodje, imale svesrdnu pomoc publike, koja je zdusno ucestvovala sa clanovima renovirane postave u medjusobnoj interakciji. Hard Time su se predstavili sa 20 numera, pretpostavljam da su izabrane one najpoznatije iz njihovog repertoara, a imali su na bini i dvoje gostiju: Kresu Oremusa, koji je svirao usnu harmoniku na pesmi "Deja vu" i Eminu Arapovic, koja je pevala song "Radostan dan".
Sam pristup benda je na neki nacin interesantan i ne bas cesto vidjen, ako ga poredimo sa izrazom brojnih zanrovski slicnih aktova. Naime, Zagrepcani izvode varijantu hard rocka etabliranog tokom 80-tih i 70-tih godina, koji sa jedne strane ima jasan melodican vokalni pristup, a sa druge strane prljaviji i siroviji zvucni background. Takav odnos je u svojevrsnom dualitetu, ali on nikako ne predstavlja manu ili problem po bend, vec u punoj meri odslikava / karakterise njihov autorsko / izvodjacki stav.
Svi pomenuti elementi su u koncertnoj formi samo jace "izvuceni" i naglaseni i cini se da realisticnija slika o konceptu njihove muzike moze se dobiti ako ih slusate / gledate u zivoj varijanti. "Live In Jabuka" u pomenutom kontekstu realisticnije naglasava stavove grupe, potvrdjujuci ispravnost misljenja onih koji smatraju da prava vrednost ovog sastava "lezi" u koncertnoj "akciji".

Ocena: 7,5 / 10
www.hardtime-band.com
www.myspace.com/hardtimeband

Нема коментара:

Постави коментар