недеља, 10. јануар 2016.

EL KACHON – „Permanently Lubricated Nuts“

Self-released) 2015.
CD
Progressive blues rock – SLOVENIA


 Iz Novog Mesta dolazi sastav El Kachon, čiji počeci datiraju od 2011-e godine. 2013-e objavljuju prvi album naziva „In The Bush“, nakon kojeg su koncertima krenuli u promociju i predstavljanje istog. Imala je priliku da ih čuje i publika u Srbiji, a nedavno su realizovali  svoj drugi CD -„Permanently Lubricated Nuts“, na kojem se našlo 10 songova.
El Kachon su izražajno originalan akt, pesme izvode na engleskom jeziku, a njihov sound predstavlja nesvakidašnju  kombinaciju upliva rock i blues elemenata, koji su prošireni ozbiljnim i složenim aranžmanskim rešenjima. Samo muziciranje članova postave se oslanja na sopstvene izražene izvođačke kvalitete, gde sugestivan vokal Tine Gerbec Radaković diktira motoriku pesama. El Kachon takođe nisu klasičan  jam rock band,već njihova pomenuta aranžmanska složenost i sofisticiranost kreiraju vrlo tipičnu atmosferu.
Činjenica je  da ih treba doživeti na koncertu, ali se može reći da nakon preslušavanja njihovih snimaka u studijskoj formi, će vam takođe biti jasno o čemu se zapravo radi.
Po mom ukusu sama produkcija mogla je biti ubedljivija, čini mi se da je na određenim mestima „tanka“, ali bez obzira na pomenutu stavku, El Kachon su uspešno prebrodili zamku tkzv. drugog albuma.

facebook.com/ElKachonBand


                                                      

Нема коментара:

Постави коментар