недеља, 10. јануар 2016.

COUNTERIGNITION – „Mediocrity Deadlock“

(Miner Records) 2015.
CD
Thrash/groove/progressive metal – SERBIA


 Sastav iz Kovina imao sam prilike da pratim od njihovih prvih dana egzistiranja. Ekipu posvećenika koju predvodi gitarista i vokal Aleksandar Krculj, takođe sam imao priike više puta da posmatram u koncertnoj formi, gde je njihovo izrazito požrtvovano muziciranje malo koga  moglo ostaviti ravnodušnim. Ipak, razlog nemogućnosti ostvarivanja čak i u ovdašnjim uslovima relevantnije karijere, leži u potpunom odsustvu građenja izglednije promotivne priče, koja čak i kad su ovdašnji metal aktovi u igri, je tokom godina na primeru benda iz Kovina pokazivala svoju standardnu nemoć.
Krivica zašto je to tako u dobroj meri leži na duši članova sastava, koji su vrlo malo uradili na pomenutom , izuzetno bitnom planu, i nadam se da će se u tom smislu nešto u pozitivnijem smeru promeniti. Istina, nisam siguran da će im u samoj promociji pomoći njihov sadašnji izdavač „Miner Records“, ali dolazeći dani su tu da opvrgnu ovakvo moje mišljenje.

 Bez obzira na nabrojane kritike oko do sada pokazanih neubedljivih vlastitih promotivnih aktivnosti, Counterignition su u muzičkom smislu, sjajan i dodao bih moderan akt, čije viđenje thrash metala se razvija iz godine u godinu. Takav je slučaj i sa materijalom sa aktuelnog „Mediocrity Deadlock“  albuma.


Izuzetna sviračka usviranost i uigranost, proživljeni songovi, energija koja nosi sve pred sobom,pametno postavljeni aranžmani i ubedljiva produkcija koja mudro komunicira sa sadašnjim vremenom, sve je tu na jednom mestu.
Intersantno je da album zatvara song „Makedonija“, nekada u davnim 70-tim veliki hit Dade Topića i Time-a. Bend ga je na neki svoj način oživeo, a zajedno sa pomenutim Topićem predstavio pesmu na albumu, za koju je urađen i video klip. Eto valjanog razloga da se i ovim putem pomenuta promocija „pogura“  sa mrtve tačke.
U kreativnom smislu Counterignition ostvaruju napredak, što je za svaku pohvalu. Nažalost, da bi karijera jednog sastava imala izgledniji tok, to danas više nije dovojno.

 facebook.com/counterignition1


                                                    

Нема коментара:

Постави коментар