субота, 2. јануар 2016.

AngelSeed – „Crimson Dyed Abyss“

(Sliptrick Records) 2015.
CD
Symphonic/melodic metal – CROATIA


Zagrebački sastav AngelSeed sastavljen je od muzičara sa  pređašnjim iskustvom. Nedavno su objavili full-length sa 11 songova, kojem je prethodio istoimeni EP iz 2014-e godine.
„Crimson Dyed Abyss“ objavljuje USA label „Sliptrick Records“. Sa sjajnom pevačicom u postavi – Ivanom Anić-Larom, AngelSeed su na svoj način u  muzičko/izražajnom smislu promovisali koncept baziran na elementima symphonic metala. On je takođe izuzetno melodičan, liričan, i na neki način svirački „lepršav“. Čini se da sama melodičnost ima izrazito veliki upliv u aranžmanima songova, kao i realizaciji, i na tom terenu u određenoj meri AngelSeed se u pozitivnom smislu izdvajaju iz velike grupe svetski žanrovski sličnih aktova.  11 priređenih pesama su aranžmanski koncizno i temeljno postavljene, i evidentan je i vidljiv kreativni napor aktera da sve stvari u realizatorskom smislu funkcionišu na što je to bolji, lepši i ubedljiviji način.
 

Samo muziciranje članova postave ne robuje tehničkom manirizmu,što nije tako čest slučaj kad govorimo o bendovima ovakvog ili sličnog izražajnog pristupa, i čini se da je to još jedan značajan adut grupe.
Čini mi se da je sama produkcija,trebala  biti ubedljivije postavljena, i manje „šablonski“ koncipirana, jer pojedini jaki izvođačko/kreativni elementi su  ovim putem minimizirani i potisnuti u drugi plan.
Ali, i ovako AngelSeed pokazuju da su sastav koji ima šta da kaže i ponudi kada je reč o  pomenutim žanrovskim tendencijama. Nadajmo se da će promocija samog izdanja opravdati očekivanja aktera.


angelseed.info

                                                   
                                                         


Нема коментара:

Постави коментар