недеља, 10. јануар 2016.

ARMAGEDDON – „Eternal Mystery Rediscovered“

(Tmina Records) 2015.
CD
Symphonic metal – SERBIA


 Legenda kaže da je jedan od prvih symphonic metal bendova osnovan u Evropi, sastav gitariste Đorđa Letića – Armageddon. Ovaj bend, a mnogo više projekat formiran je sada već davne 1987-e u Novom Sadu.
Grupa je tokom svih ovih proteklih 25 godina, povremeno delovala i svirala, a sam Letić imao je i nekoliko usputnih projekata i sastava sa kojima je ozbiljno radio i snimao (Tornado, Vitriol).
„Eternal Mystery Rediscovered“, kojeg objavljuje „Tmina Records“, realizovan je  kao neka vrsta „anniversary“ izdanja povodom 25-to godišnjice od izlaska prvog „Eternal Mystery“-a.
Sa mnogo boljim i ozbiljnijim tehničkim referencama, uz prisustvo hora operskih pevača „Srpskog Narodnog Pozorišta“, gudačkog kvarteta, te gostovanja operske dive Vande Marijanski, i muziciranja svirački ozbiljne postave kvalitetnih izvođača, novi „Eternal Mystery“ sa 4 bonus songa je dostupan na uvid javnosti. Složeni aranžmanski pasaži, česte promene tempa i samog ambijenta, upliv progressive elemenata iz 70-tih i 80-tih godina, predstavljaju opšta mesta i karakteristiku ovde prisutnih songova/tema.
Nema sumnje da je ozbiljan rad uložen u realizaciju, jednog ovakvog albuma, nimalo jednostavnog kako za kreiranje, tako i  muzičko „postavljanje“.
Ljubitelji Letićevog muzičkog pristupa sigurno će biti zadovoljni samom realizacijom ovog izdanja. Dodao bih jedino da sama produkcija je u finalnom miksu mogla biti „snažnije“ koncipirana, utisnuta i postavljena, a što nije tako, verovatno je predstavljao  izbor i želju  aktera.
„Eternal Mystery Rediscovered“ koliko sam za sada imao prilike da primetim, je vrlo dobro promovisan CD na internacionalnim web portalima, što je za svaku pohvalu.


facebook.com/armageddon.rs


                                               

Нема коментара:

Постави коментар