четвртак, 9. фебруар 2012.

RUIZ - Ruiz Radio Revolution


RUIZ
" Ruiz Radio Revolution "
( Geenger Records ) 2011.
CD - CROATIA
Alter/indie rock/crossover










Zagrebački sastav Ruiz aktivan je od 2005-e godine, a po svemu sudeći 2011-a, bila je naročito uspešna po bend. U samoj Hrvatskoj, ali i delom u Sloveniji sve više zaokupljaju pažnju medija i publike, a kako glasine kažu, njihovi koncerti predstavljaju poseban događaj.
U izražajnom smislu Ruiz nije tako jednostavno klasifikovati, jer njihov pristup se sastoji od kombinacije više idioma. U osnovi to je neki vrlo njihov alter / indie rock koji je influentan kako 90' s rockom, tako i elementima 80's post new wave-a, ali i uticajima pridošlim iz kuhinje hard rocka i hardcore-a. Sve u svemu , reć je o nekoj vrsti crossovera, u kojem se oni vrlo dobro snalaze, i svirački pokušavaju testirati sopstvene granice i mogućnosti. Njihov izvođački deo sobom nosi vidne elemente nihilizma koji je tesno spojen sa bazičnom energijom koju kao sastav poseduju.
Songove izvode na engleskom jeziku, a njih na aktuelnom albumu ima ukupno 12.. Produkcija je moderno postavljena i sasvim je u skladu sa ovde prisutnom muzičkom dimenzijom. Ruiz je da ponovim još jednom kao bend teško definisati, ali ih u svakom slučaju treba " osetiti", i sasvim sigurno upoznati kako to rade na koncertnom podijumu....

Ocena : 7 , 5 / 10
C / o : www.ruizradiorevolution.blogspot.com




Нема коментара:

Постави коментар