субота, 10. јул 2010.

NESALOMIVI - Isti onaj decak


NESALOMIVI "Isti onaj dečak"
(Dallas) 2010.

CD - SERBIA

Power pop / rhythm and blues







Beogradski sastav Nesalomivi delovao je tokom druge polovine 80-tih godina, kada su pokazali da njihova izrazajna forma poseduje ne mali kvalitet. Nazalost, nisu imali srece sa izdavackim kucama, i polako se "prica" raslojavala, a dolazila su i neka sasvim druga vremena. Godine 2008., bend nakon jednog "live" nastupa ponovo pokrece pricu, a kao rezultat ove nove faze usledila je i realizacija full-length izdanja za "Dallas Records".

"Isti onaj decak" trebao bi predstavljati neku vrstu spone izmedju post 80-tih i sadasnjeg trenutka i cini se da je bend na maksimalno bezbolan nacin uspeo da pomiri vlastitu proslost i sadasnjost. Nesalomivi su verni varijanti pover / melodic popa, koji je duboko okrenut ka rhythmu i bluesu, a mnoge kompozicije koje su na njihovom repertoaru i strukturno odgovaraju pomenutoj formi koju prati adekvatna realizacija. Nesalomivi takodje pripadaju onim sastavima kojima prirodna emotivnost ne nedostaje. Takodje, njihova izrazena urbana dimenzija, koju su kao bend i iz onog vremena prihvatili, mnogo godina kasnije nije izgubila na prepoznatljivosti.

"Isti onaj decak" je album, na kojem ce i onaj slusalac kojeg ovakva muzicka forma manje zanima, pronaci puno pozitivnih elemenata i kvalitetnih ideja koje su uspesno pretocene u trominutnu pricu. Melodicnost je, takodje, neizostavan adut Nesalomovih, sto je i u periodu njihove prve faze olaksavalo da im pesme budu cesto emitovane na radio programima. Danas je, naravno, sasvim drugo vreme, no verujem da ce Aleksandar Djukic, Bojan Vulin i Branislav Popovic naci dovoljno motiva da nastave koliko je to, naravno, moguce slicnim zarom i voljom. Jedan ovakav bend je svakoj sceni uvek potreban i dobrodosao.


Ocena: 8 / 10
www.dallas.co.rs

Нема коментара:

Постави коментар