уторак, 25. октобар 2011.

RAIN DELAY - Slumber Recon


RAIN DELAY
" Slumber Recon "
(Insurection/Dark Revolution/Free Download)2011.
CD
Various metal/rock genres - SERBIA







Beogradski sastav Rain Delay pravi je primer akta, koji iz albuma u album u kreativnom smislu napreduje. I nije u pitanju samo muzičko- konceptualni deo, već i kompletan način promocije koji ide u korak za savremenim trenutkom, kao i okruženjem u kojem deluju.
" Slumber Recon " je treći po redu album grupe, koji donosi prilične promene u stilsko-izražanoj varijanti. Njihov death / doom / medieval pristup, prepoznat tokom prvih godina delovanja, znatno je proširen, i puno progressive, ali i alter detalja je prisutno u njihovim pesmama.
Struktura samih songova je znatno složenija, aranžmani raznovrsniji, a vokaliziranje slojevitije i ubedljivije. Ponuđeni materijal deluje kao koherentna celina, iako same pesme znaju biti različite jedna od druge. Dominira materijal sporijeg i laganijeg tempa, iako se ne radi ni o kakvim baladama u jednom standardnijem poimanju značenja. Rain Delay su snimili veoma ozbiljan album, zakoračilvši stazama uspeha i na tržištu Italije, a njihova ozbiljnost u tretiranju ove vrste posla, zaslužuje pohvalne epitete. Iako to nije, " Slumber Recon" deluje i zvuči kao konceptualan album, koji zavređuje češća preslušavanja i dodatne analize. CD postoji u fizićkoj formi, ali i kao free download ostvarenje dostupno auditorijumu koji želi da se druži sa njihovom muzikom. Rain Delay kreću napred krupnim koracima, a " Slumber Recon" potvrđuje koliko je bend na pravom putu...

Ocena : /
C / o : www.darkrevolution.org


Нема коментара:

Постави коментар