уторак, 30. новембар 2010.

BAND X - Wild Ride


BAND X " Wild Ride "
( Ammonite Records ) 2010.

CD - SERBIA
Hard rock/rock/boogie












Beogradski sastav Band X aktivan je neko vreme na srpskoj klupskoj sceni. Postavu čine iskusni muzičari sa stažom iza sebe, koje predvodi frontman, pevač i lider Milan Živadinović - Billy. U osnovnoj postavci tribute akt AC/DC ostavštini, vremenom su unutar pomenute varijante rešili i da prošire tkzv. koncept, krenuvši sa izvođenjem pesama drugih autora, ali urađenih u maniru australijskih legendi. U tom i takvom smislu za Band X se ne može reći da su puki oponašatelji AC / DC nasleđa, već zapravo na neki način nastavljači ovakvog vrsta izraza kojeg su na svetsku scenu preneli muzičari iz pomenutog benda. Prvenac Band X-a je upravo i izdanje, preko kojeg beograđani promovišu svoje viđenje AC / DC stilskog nasleđa, izvodivši numere drugih autora ( uz jednu autorsku ), uglavnom veoma poznatih klasika generalno uzevši svetske pop/rock/soul/reggae baštine.
Tako su se na njihovom repertoaru našle i sledeće pesme : " I Feel Good" ( James Brown ), " Nutbush City Limits" ( T. Turner ), " Mamma Mia" ( Abba ), " Iron Lion Zion " ( B. Marley ), " Land Downunder" ( Man At Work )...... Band X u takvoj varijanti mnogo više asociraju na sastave kao što su AB / CD, Dread Zeppelin, pa čak i Leningrad Cowboys, nego što se za njih može tvrditi da su " običan" tribute akt...
Takođe, vremenom je njihova usviranost dosegla visoke profesionalne standarde, koje uz izvođačku uigranost dovodi do toga da su njihovi nastupi postali prava mala fešta. Da je to tako, mogla se uveriti i brojna medijska publika na njihovoj nedavnoj sviračkoj promociji u beogradskom hotelu " Continental" ( nekada Inter Continental ). " Wild Ride" je takođe i izdanje na kojem postavljene numere nisu ništa izgubile od svoje koncertne izvođačke autentičnosti, što je svakako doprinelo kompletnijem užitku, kao i potencijalno realističnijoj slici za one nove slušaoce, koji se do sada nisu susretali sa njihovom muzikom, da prepoznaju kako to beograđani zapravo na svojim koncertima rade. " Wild Ride" predstavlja furiozan diskografski debi Band X-a, sa kojim se njihov status u ovdašnjoj ( ne samo srpskoj muzičkoj javnosti ) menja..

Ocena : 8, 5 / 10
C / o : www.ammonite.co.rs

www.myspace.com/ammoniterecords




Нема коментара:

Постави коментар