среда, 9. мај 2012.

TESTET OLT - Testet Olt


TESTET OLT
" Testet Olt "
( Slušaj najglasnije ) 2012.
CD - SERBIA
Experimental/psychedelic/ambiental/kraut rock












Testet Olt je relativno noviji sastav koji dolazi iz Temerina , i deluje u postavi tria. Svoje istoimeno izdanje, koje se negde koliko sam uspeo da primetim tretira i kao EP, iako je trajanja oko 42 minuta, objavili su u dve verzije, kao free download, za net label etiketu " Hi Gain Records" - www.higainrecords.blogspot.com , i kao fizički CD za Franjićevu  " Slušaj najglasnije " izdavačku kuću.
Testet Olt na neki svoj način kroz formu eksperimenta, improvizatorskog pristupa, i vrlo otvorenih ideja, kombinuju postulate 70's kraut rocka, sa psychedelic elementima , koji vremenski takođe lavitiraju ka pomenutoj eri, sa jasnim  ambiental i atmospheric priključivanjima.
Njihove instrumentalne teme imaju više delova / pasaža, aranžmanski pristup je slojevit, i sama struktura numera je višeslojna i kompleksna. Ali, nikako jednosmerna ili pak' dosadna. Testet Olt su prijatni za slušanje, kao i analiziranje i njihove teme su u dobroj meri na neki vrlo poseban način inspirativne. Reč je o intersantnom izdanju, ali i bendu, koji je na svom debiju predstavio široku lepezu potencijala i ideja...

Ocena : 7 , 5 / 10
C / o : www.testetolt.blogspot.com







Нема коментара:

Постави коментар