среда, 23. новембар 2011.

VATRA - Ima li budnih?


VATRA
" Ima li budnih? "
( Dallas Records ) 2011.
CD - CROATIA
Rock/alter rock/pop







Hrvatski sastav Vatra jedan je od aktova, koji na domaćem terenu spada u one čija je karijera u konstantnom usponu.
Iza sebe zajedno sa aktuelnim imaju 6 realizovanih albuma, rastuću traženost, i sve ono što ide uporedo sa popularnošću.
Grupu predvodi frontman i glavni autor Ivan Dečak, koji je sa ekipom saradnka ( jednom saradnicom), kao i gostima na uvid javnosti priredio 9 songova, koji su se našli na " Ima li budnih?", CD-u. Inače cover artwork CD-a je intersantno dizajniran, a prati ga raskošan 24-o strani booklet. Vatra su sastav koji " distribuira" emocije, a poetika pomenutog Ivana Dečaka predstavlja važno oružje njihove muzike,kao i kompletne poruke. Odnosi polova, jedan vid pomalo zaboravljenog romantičarskog pristupa muško-ženskih odnosa, gotovo nepostojećih za 21-i vek, karakteristika su pesama Vatre, koje u muzičkom smislu prate tendencije rock i alter rock varijanti, sa snažnim neizbrisivim melodičnim i melodijskim uplivima. Kako sam uspeo da primetim, veliki deo hrvatskih medija u superlativima ocenjuje novi album grupe, na kojem se kroz 2 numere, naslovnu " Ima li budnih?" i završnu " Tremolo" pojavljuju gosti...Ljubica Gurdulić i Damir Urban.
Nema sumnje da je 6-ti po redu album Vatre izuzetno slušljivo ostvarenje, koje i u tehničkom smislu zadovoljava posmatrano iz više uglova. Nekoliko pesama se izdvajaju poput : " Beduini", " Vojska od terakote", " Mašine", i " Tremolo" koja predstavlja veliko finale, u kojem uloga Damira Urbana nije zanemarljiva. Vatra se na neki način nalaze na vrhuncu vlastitih kreativnih mogućnosti, a na redu je promocija grupe u regionu na onim prostorima,gde njihova afirmacija tek treba da dosegne određene horizonte....

Ocena : /
C / o : www.dallas.rs
www.vatra.hr



Нема коментара:

Постави коментар