петак, 22. април 2011.

HOSENFEFER VS PSYCHO-SONIC BORIS - 13 th Anniversary Battle


HOSENFEFER VS PSYCHO-SONIC BORIS
" 13 th Anniversary Battle "
( SKC Novi Sad ) 2010.
CD - SERBIA
Garage rock'n'roll/garage punk/garage









50-to po redu ostvarenje izdavačke edicije " SKC Novi Sad " je i split CD kosovsko mitrovačkih vedeta sastava Hosenfefer i Psycho-Sonic Borisa.
Svi oni koji prate dešavanja na garage sceni u regionu znaju da su i Hosenfefer i Bosris kontinuirano aktivni, kako studijski, tako i koncertno, a njihov diskografski život ima i internacionalnu dimenziju." 13th Anniversary Battle" sadrži po 5 snimaka koje su upriličili Hosenfefer i Psycho-Sonci Boris a rađeni su na 2 studijske lokacije - " Socijala studio" i studio njihovog starog prijatelja i saradnika Komandant Adama, u različitim vremenskim intervalima, ali sa identično ubedljivim pristupom, stavom i realizacijom,kakva je uostalom i na svim dosadašnjim izdanjima.
Prljavi, ali dobro osmišljeni garage pristup filovan 60's, 70's i 80's uticajima, izveden brzo, precizno, ali neuvijeno i direktno, karakteriše ovde čut materijal, bez obzira da li je reč o coverima ili autorskom materijalu. Na pojedinim mestima osećaju se primetniji blues uticaji, ali ni psychedelic ili noise opcija, naročito kod Psycho-Sonic Borisovih tema nije zaobiđena... " 13th Anniversary Battle " CD takođe prati očekivano interesantno stripovano dizajnirano rešenje omota, jednako intrigrantno, kao i sama muzika aktera.. Nema tu puno mudrosti... svom žestinom napred u nove izazove , to je ono što se očekuje od kosovsko mitrovačkih momaka, a oni to redovno isporučuju.... Apsolutno preporučljivo....

Ocena : 8 , 5 / 10
C / o : www.skcns.org
www.myspace.com/psychosonicboris



Нема коментара:

Постави коментар