четвртак, 21. јануар 2016.

VLADO KRESLIN – „Če bi midva se kdaj srečala“

(Založba Kreslin) 2015.
CD
Chanson/rock/pop/world music – SLOVENIA

 
Neumorni Vlado Kreslin, poslednjih dana odlazeće 2015-e godine, objavio je svoje novo albumsko ostvarenje. „Če bi midva se kdaj srečala“ u produkciji vlastite “ Založbe Kreslin“ je CD sa 16 novih songova, snimljenih i realizovanih sa velikom ekipom respektabilnih internacionalnih muzičara/umetnika.
Godinama unazad gospodin Kreslin sa svojom bogatom karijerom na samom je vrhu nacionalne muzičke priče. Njegova impresivna i kontinuirana diskografija, kao i saradnja sa velikim brojem artista iz godine u godinu zaokuplja pažnju ne samo slovenačke javnosti. Vado je tokom dekada, bez obzira da li se ogledao kroz prizmu rock ili ethno forme, ili žanrovske varijante koja mu poslednjih godina najviše leži – a to je oblik šansone (chanson), koju je na neki autohton, kreativan i autorski način postavio – inicirao određene standarde koje praktikuje iz albuma u album, i nastupa u nastup.

 „Če bi midva se kdaj srečala“ je verovatno album kojeg je autor kreirao po „sopstvenoj meri i ukusu“ u datom momentu. Preko songova sa CD-a, na izdanju su prisutna i takva imena kao što su Vlatko Stefanovski, Ferus Mustafov (Makedonija), Teodosij Spasov (Bugarska), Antonella Ruggiero ( ex-Matia Bazar), Freres Guisse (Senegal), Barcelona Gipsy and Klezmer Orchestra…
Dominiraju pesme laganijeg tempa, gde  atmosferičnost i vokalno/izvođačka emotivnost su u samom centru „pažnje“. Sviračka (ne)pretencioznost i rafiniranost aktera potvrđuju kako stvari „teku“ same od sebe, kada to rade provereni profesionalci.
Aktuelno Kreslinovo ostvarenje nije naravno album za svačiji ukus, ali ne morate biti fan ovakve muzike, a ne složiti se da je u svakom smislu sama njegova realizacija, produkt kvaliteta vrhunskih majstora i kreativaca. A Vlado Kreslin je autor čija zvezda tokom svih ovih godina – ne tamni.

kreslin.com

                                             



                                                    

Нема коментара:

Постави коментар