петак, 02. новембар 2012.

ZARĐALI EKSER - Nikad nije kasno


ZARĐALI EKSER
" Nikad nije kasno "
( MTS ) 2012.
CD
Pop/pop-rock - SERBIA
Potpuno neočekivano i sasvim iznenada, jedno izdanje obogatiće ovdašnju domaću  diskografsku produkciju. Reč je o albumu " Nikad nije kasno", sastava Zarđali Ekser, kojeg u stvari predvodi frontman, singer/songwriter Bane Ostojić, zvani Bane Ekser. Obogatiće, jer muzika iza koje stoji potpisani Bane Ekser, različita je od onoga što u poslednje vreme nalazimo na ovdašnjim estradnim, kao i rock te alter rock prostranstvima. Bane je autor starog kova, i njegov izražajni background blizak je formi koju je promovisala beogradska pop  rock scena s početka 80-tih godina. I same pesme poseduju upravo takav pastiche, sačinjen od puno emocija, i puno melodija, i još više "šmekerskih " asocijacija. Vrlo ličan, ali takođe i sa blagim parodijskim odmakom, Bane je autor koji zna da " ubode" hit, ali onakav hit kakav su u ona vremena znali da distribuiraju Bajaga, ili još bolje Neša Leptir, sa svojom Poslednjom Igrom Leptira.
Zarđali Ekser na neki svoj način predstavljaju nadgradnju priče i poruke koju su iznedrili " Leptirići",  i biće intersantno pratiti njihov razvoj u danas sasvim drugačijim okolnostima, no što su imali akteri  iz davnih    80-tih.
Ali, da se vratim na samo albumsko izdanje Baneta i njegovog sastava. " Nikad nije kasno" je luksuzan, ali jednostavno i sa merom upakovan digi CD produkt na kojem se našlo 12 songova, od kojih većina poseduje hitoidni potencijal i radijsku prijemčivost." Mornarska", " Marina", " Oldtajmerka", " Zigi - Zigi", " Ja sam Bata iz Banata", " Odlazi nam kriza! ", samo su neki od navedenih koji  ulaze na prvu loptu, još se brže pamte, a lako " reprodukuju".  Sve u svemu " Nikad nije kasno" je za današnje uslove vrlo neobično izdanje, da budem precizniji album sa muzikom koja se na ovakav način više ne snima. Što naravno nikako ne znači da ona ne zavređuje vašu pažnju.... čak šta više. Bane Ostojić kao kantautor ulazi na mesto koji je sebi namenio, i koje za sada kao da čeka na njega i njegov bend.
Videćemo šta budučnost donosi, ali budite u pripravnosti....  na vreme ste opomenuti....

Ocena : /
C / o : www.zardjali-ekser.com
Нема коментара:

Постави коментар