понедељак, 23. јул 2012.

ALEXANDRIA - Aktivni radio materijal


ALEXANDRIA
" Aktivni radio materijal "
( MP RTRS ) 2012.
CD - BOSNIA & HERZEGOVINA
Power pop/indie/melodic rock 








Banjalučki sastav Alexandria je uslovno rečeno noviji akt na sve bogatijoj tamošnjoj muzičkoj sceni, ali i bend koji je tokom poslednjih nekoliko meseci svojim aktivnostima  " okupirao" tamošnji medijski prostor. " Muzička Produkcija RTS Republike Srpske" im je nedavno objavila debitantsko albumsko ostvarenje, a ovaj kvartet je u kontinuitetu na više mesta promovisao svoje izdanje.
Takođe su imali zapažen nastup na ovogodišnjem " Kastel Rock Festu", gde im je pripala uloga akta koji je otvorio manifestaciju.
" Aktivni radio materijal" je album na kojem se našlo 14 izrazito melodičnih songova, u kojima preovladava jedna vrsta emocije ili emotivne lirike, a ona karakteriše kompletan materijal, bilo da je reć o ljubavnim temama, ili o drugim songovima koji u većoj meri opisuju muško - ženske odnose / relacije. Alexandria su inficirani 80's power popom sa jedne strane, te 90's indie i melodic rock uticajima sa druge. Pokušavaju da pomire pomenutu melodičnost, sa pametno koncipiranim pozadinskim muziciranjem, i deluje da im to u većoj meri uspeva. Imaju ponešto i od Ex-Yu post novotalasne psihologije, koja je primetna u načinu tretiranja samih songova, što je generalno još jedan pozitivan detalj. Aranžmani su precizno postavljeni, čini se na momente i suviše precizno, malo više sviračkih " sloboda " ili neočekivanih rešenja bi bila dobrodošla, ali na kraju krajeva , pretpostavljam da ono što su želeli da predstave su i uspeli da realizuju. Imam takođe utisak, da u koncertnoj varijanti pesme sa albuma dobijaju na dodatnoj energiji, koja u ovakvoj studijskoj postavci pomalo nedostaje. Ipak, " Aktivni radio materijal" je debi koji otkriva ne male potencijale grupe, kao i njihovu rešenost da se na ozbiljan način predstave slušalačkoj javnosti....

Ocena : 7 , 5 / 10
C / o : www.facebook.com/alexandriabend
www.myspace.com/alexandriabend





Нема коментара:

Постави коментар