недеља, 22. јануар 2012.

BAOBAB - Pogled iznad


BAOBAB
" Pogled iznad "
( Manekeni Bigza ) 2011.
Free download - SERBIA
Rock/garage rock/alter rock











Baobab su trio koji dolazi iz Arilja, i imaju dugu i isprekidanu izvođačku tradiciju. Naime, postoje 18 godina, a tokm perioda egzistiranja, kojeg je pratio diskontinuitet delovanja objavili su jedno full - length samostalno izdanje " Iza babine kuće " ( 1998. ) i maxi singl " Dve leve noge",tokom 2010-e godine. Baobab na svom izdanju " Pogled iznad " zvuče kao zreo sastav koji zna koliko može i kakvi su mu ( im ) dometi.
Njihov stil prdstavlja kombinaciju rock / garage rock i alter rock tendencija, koje prati sigurno izvođenje i više no solidno vokaliziranje.
Uspeli su da " naprave" jedan pravilan balans između sviračkih i vokalnih rešenja, a njihove pesme koje izvode na maternjem jeziku, takođe imaju priličnu dozu melodičnosti. Materijal jeste ujednačen, a istakao bih i sjajnu drugu po redu numeru naziva " Mesto pod suncem".
" Pogled iznad " adekvatno u autorskom i izvođačkom smislu promoviše bend, koji je pokazao da poseduje ne mali broj aduta na svojoj strani.
Ali, sledi teži i za mnoge i nepremostv deo, a to je promocija, u kojoj sastav iz Arilja tek treba da se izbori za svoje mesto pod suncem...

Ocena : 7 , 5 / 10
C / o : www.manekenibigza.org



Нема коментара:

Постави коментар