субота, 3. септембар 2011.

THE TIDE - Kings Of The Hill


THE TIDE
" Kings Of The Hill "
( Self - released ) 2010.
CD/Free download - SLOVENIA
Alter rock/modern rock/indie pop









Sastav iz Kranja - The Tide, aktivan je u kontinuitetu već neko vreme, a do sada su zajedno sa aktuelnim objavili ukupno 3 izdanja. Bili su jedan od prvih bendova u Sloveniji koji je svoj u ono vreme debi album - " Love & Twist" ( 2006 ) " dao" da se free downlouduje. Predano i postupno grade karijeru, a nedavno su posetili i Beograd, ostvarivši neke nove i obnavljajući stare poslovne kontakte. Još uvek aktuelno treće po redu ostvarenje " Kings Of The Hill". urađeno je i kao luksuzni digi CD, ali se može i slobodno skinuti.
The Tide su bend koji na svoj način kombinuje elemente modern i alter rocka sa indie pop detaljima. Uticaji koji se naziru preslušavajući njihove snimke dotiču period 90-tih godina, ali bend sve to " postavlja" na neki svoj način, dajući autentičan i u dobroj meri originalan pečat.
Songove izvode na engleskom jeziku, a materijal je uglavnom odsviran u srednjem, ili čak nešto sporijem srednjem tempu. Na pojedinim mestima postoje tragovi blage psychedelie, kao i fino upakovanih tkzv. dark elemenata, ali obe pomenute žanrovske forme tek ovlaš dodiruju njihov generalni koncept. " Kings Of The Hill " se sastoji od materijala koji je prijatan za slušanje i postepeno otkrivanje, a takođe ukazuje na tendencije članova sastava za autorskim istraživanjem

Ocena : 7, 5 / 10
C / o : www.thetide.si





Нема коментара:

Постави коментар