недеља, 27. март 2011.

PROGNANIK LU - Izgubljeni svet


PROGNANIK LU
" Izgubljeni svet "
( Produkcija STENDHAL ) 2010.
CD
80's hard rock - SERBIA










Iz Zmajeva dolazi sastav Prognanik Lu koji deluje u postavi kvinteta, a čine ga tri veterana i dva mlađa muzičara. Inače, reč je o grupi čiji koreni datiraju još u prvoj polovini 80-tih godina. Bend je kontinuirano delovao u jednom periodu, da bi imao pauze, pa i prestanke sa radom.
2007-a predstavlja neki novi početak, a oktobar 2010-e i mesec izlaska njihovog debitantskog CD izdanja. Prognanik Lu su u muzičkom smislu orijentisani ka 80' s varijanti hard rocka, koju karakteriše čvrsta i sigurna gitarska svirka, te ubedljivo manirističko vokaliziranje. Pevaju na maternjem jeziku, a postavu čine vrlo dobro profesionalci i sigurni instrumentalisti. Bend iz Zmajeva vrlo ubedljivo izvodi vlastiti materijal, uigranost i uvežbanost zavređuju sve moguće pohvalne epitete, i može se reći da u domenu postavljenih žanrovskih standarda zadovoljavaju u većoj meri.
Možda više podsećaju na Ex-Yu sastave koji su delovali tokom 80-tih godina, ali to ne mora da bude mana, s obzirom da veliki broj fanova upravo preferira ovakvu old school varijantu hard rocka. Na albumu se našlo 8 numera, ujednačenog pristupa i realizacije, a može se reči da i ostali tehnički detallji uspevaju da idu u korak sa muzičkim. Biće intersantno videti koliko će grupa iz Zmajeva uspeti da animira novu generaciju
pristalica 80' s hard rocka, i koliko če oni sami uspeti da u promotivnom smislu " izguraju" sam album i dolazeći tok karijere.

Ocena : 7 , 5 / 10
C / o : www.myspace.com/prognaniklu


Нема коментара:

Постави коментар