субота, 22. јануар 2011.

FLEGMA - Chainless


FLEGMA " Chainless "
( Self - released ) 2010.

Free download - BOSNIA & HERZEGOVINA

Various metal genres









Poznavaocima prilika underground metal dešavanja u regionu, nije nepoznat rad sastava Flegma. Koreni ovog benda koji dolazi iz Prijedora sežu u 1997-u godinu, kada su se zvali Ossuary . Tokom isprekidane karijere objavili su 3 Demo izdanja, svirali na puno manifestacija u okruženju, i vremenom izgradili stil koji predstavlja simbiozu više žanrovskih varijanti, kojima je naravno metal zajednička osnova. Njihov album " Chainless" može se slobodno " skinuti", a bend se predstavio sa 11 numera, koje izražajno balansiraju od doom preko psychedelic, do progressive idioma. Ima u njihovom pristupu takođe i death, kao i thrash varijanti, ali su one delimično potisnute. Sugestivno vokaliziranje, uigran sastav koji zvuči kao koherentna celina, hipnotizirana gitarska riff paljba, te songovi koji su lišeni nepotrebnog tehnicizma, karakteristika su ponuđenog materijala.
" Chainless" se sastoji od numera koji vam se polako, ali efektno uvlače pod kožu, i kojima ako ste pristalica pomenutih izražajnih opcija, jednostavno ne možete odoleti. Nisam siguran koliko je bend ubedljiv i u drugim segmentima karijere, ali u muzičkom smislu pokazuju da su zreo sastav koji itekako ima šta da kaže i ponudi.

Ocena : 8 , 5 / 10
C / o : www.myspace.com/flegmapd


1 коментар:

  1. U cilju tacnosti podataka bitno je napraviti ispravku jednog netacnog navoda, a sa svrhom da se citaoci ovog teksta ispravno informisu. Clanovi benda Flegma su nekada svirali u prijedorskom Gothic metal bandu Ossuary, da bi nakon istupanja iz pomenutog banda oformili band Flegma. Ossuary, iz kojeg je ostao frontman banda Vladja je istovremeno sastavio novu postavu i nastavio jos jedno vrijeme da prasi po stejdzevima Republike Srpske.

    ОдговориИзбриши