среда, 13. октобар 2010.

GRAD - Ne


GRAD " Ne "
( Dallas Records ) 2010.

CD - CROATIA

Modern rock/pop











Riječki Grad spada u one retke sastave koji su zaslužili bolju sudbinu od one koju imaju na današnjoj sceni. Iako njihova karijera datira od druge polovine 80-tih godina, kada su zajedno sa Let 3 i Fit-om krenuli u " osvajanja" tada zajedničkih muzičkih prostora, diskontinuitet delovanja i brojni drugi što objektivni, što subjektivni " propusti", udaljili su ih od statusa i pozicija uspešnijeg akta Do sada, zajedno sa aktuelnim objavili su 6 albumskih izdanja, a može se reći da su bez obzira na afinitete slušalačke populacije, uspeli da postave zapažene autorske standarde.
Novi album nastavlja u prepoznatljivom maniru da prati intersovanja grupe, donekle proširujući izražajnu formulu ka strukturno složenijim vokalno - sviračkim elementima, tako da je i dalje to neka njihova varijanta modernog rock/popa, etabliranog na prelazu 80-tih u 90-te godine, sa snažnim tekstualnim asocijacijama, i dobro postavljenom izvođaćkom dimenzijom.
Grad danas čine dovoljno iskusni muzičari, koji na siguran način " distribuiraju" vlastite ideje, čija je poruka prepoznata još u prvoj fazi karijere grupe.
" Ne " je izdanje koje nastavlja da prati intersovanja riječana u očekivanom maniru, iako su okolnosti oko njih sasvim drugačije, samim tim i " raspoloženje" javnosti za ono što bend danas u izražajnom smislu nudi.

Ocena : 8 / 10
C / o : www.dallasmusic.blog.hr

www.myspace.com/dallasrecordsHR


1 коментар:

  1. - Grad (HR) - Ne (Recenzija CD-a + video) - http://www.barikada.com/bb_lokner/ex_yu_prostor10/2010-10-14_grad.php

    ОдговориИзбриши