среда, 29. мај 2013.

BAD BLOOD - Silent = Death

BAD BLOOD
" Silent = Death"
( Miner Recordings ) 2013.
CD
Thrash core - CROATIA









Prebogata izdavačka ponuda " Miner Recordingsa" Milančeta Radosavljevića aka Milana Von Stona, upotpunjena je albumom hrvatskog akta Bad Blood, naziva " Silent=Death". Sastav deluje na relaciji Čakovec/Zagreb i ima primerenu kontinuiranu karijeru.Kako sami kažu njihov pristup može se porediti sa ostavštinom koju su na svetsku scenu preneli sastavi poput : Hatebreeda, Pantere, Pro Paina. Na albumu se kao gost i pojavljuje frontman Pro Paina Gary Meskil, koji je sa momcima izveo numeru " Freedumb State Of Mind". Bend kombinuje idiome thrash metala, ublaženog deatha i hardcora starije škole, pa bi verovatno najpribližnija karakteristika njihovog izraza bio thrash core, kojeg u ujednačenoj meri isporučuju kroz svih 8 numera sa albuma. Oslanjaju se višena izvođačku koherentnost i uigranost, a mnogo manje na tehničke detalje. Koncept je u svakom slučaju jasan i vidljiv preko kompletno čutog materijala.Produkcija psihološki i realizatorski prati atmosferu songova, ali se ne može reći niti da je moderna, ali ni da je passe.
" Silent=Death" je izdanje koje u određenopj meri može zadovoljiti žanrovske freakove, a njima je u najvećoj meri i namenjen.

Ocena : 7 / 10
C / o : www.facebook.com/badblood


недеља, 19. мај 2013.

LUDE ŽENE


LUDE ŽENE
" Armija lavova "
( Self - released ) 2013.
CD
Power pop / rock / 80' s music - SERBIA







Užički sastav Lude Žene, nedavno je objavio svoj drugi po redu album, na kojem se nalazi 10 songova. Dostupan je kao free download,ali takođe postoji i " fizička" varijanta. Bend koji je delovao tokom 80-tih godina, pa je imao veliku pauzu, da bi nakon " dekada" hibernacije, krenuo u novu avanturu sa dečačkim žarom i energijom,   zaslužuje da mu se na " specijalan" način obrati pažnja, ali moram priznati da takođe  u muzičkom i autorskom smislu zavređuju respekt i poštovanje. Njihov album i sama utisnuta muzika, proizvod su velikog ( muzičkog ) preživljenog iskustva, te autorskog šmeka, koji dodiruje jedan zaboravljeni pastiche ovdašnjih 80- tih  godina, ukombinovan sa power pop i rock elementima. No, pesme su slušljive, melodične, takođe izrazito hitične, i kad ih jednom čujete, lako ulaze u uho. Pomenuću samo par sjajnih songova : " Ona sama je", " Kome pripadam", " Crno i belo", " Dobri ljudi". Produkcija ne " štrči" ali pametno podržava priređeni materijal.. Sjajno izdanje, i dokaz da godine ne utiču na kreativnost.
Bravo momci, samo tako..

Ocena : 8, 5 / 10
C / o : www.facebook.com/ludezene



понедељак, 6. мај 2013.

VIOLET - Srce od stakla


VIOLET
" Srce od stakla "
(  Self - released ) 2013.
EP CD
Emo rock / power pop / melodic punk rock - SERBIA








Kragujevački sastav Violet deluje od 2008-e godine. Kvartet su u postavi a nedavno su upriličili EP izdanje na uvid javnosti, na kojem se našlo pet songova : " Bez tebe", " Srce od stakla", " Istina", " Zažmuri", " Iluzija".. Svojevremeno su pesme izvodili na engleskom jeziku, ali odlučuju da u aktuelnoj fazi songove interpretiraju na maternjem jeziku. Njihov EP je ozbiljno snimljen i postavljen, tehnički i produkcijski osavremenjen, koliko je to bilo moguće, u skladu sa standardima trenutka i vremena.
Njihov izraz bi se mogao okarakterisati kao kombinacija emo rocka i power popa, začinjenog melodic punk rock detaljima.
Ulažu puno energije i emocija u samo izvođenje materijala, a  snažna melodičnost predstavlja karakteristiku kompletno priređenog materijala.
Može se reći da je EP ujednačen, i ne bih specijalno istekao nijedan song, ali ponavljam još jednom, kompletno izdanje snimljeno je i realizovano na tehnički relevantan i profesionalno ubedljiv način...Smatram da im malo više svojstvenosti i autorske originalnosti manjka, ali te elemente su uspeli da nadomeste " čvrstinom" interpretacije i pomenute kompletne realizacije...


Ocena : 7 / 10
C / o : www.facebook.com/bandviolet